Hanna Göransson

om mig

Världens godaste hummus med ingefära och färsk persilja

_MG_68661

_MG_69061

Till 1 portion behöver du: / 170 g kokta kikärtor / 2 msk extra virgin kallpressad olivolja / saften av 1/2 citron / Örtsalt efter behag / 1/2 krm cayennepeppar / 1/2 tsk färsk riven ingefära / 1 msk finhackad färsk persilja / 1 pressad vitlöksklyfta / 1 msk vatten / 2 msk sesammjöl eller tahini, kan uteslutas men ta då inget vatten / 1/2 msk honung alt. agave sirap

Gör så här: Mixa alla ingredienser i en bunke. Smaka av med mer kryddor vid behov, klart!

Fri från: Den här rätten är fri från mjölk, gluten, nötter, ägg och raffinerat socker. Den är helt och hållet vegansk om du väljer att använda agave sirap och makalöst allergivänlig.

12 kommentarer
  • Inget vidare recept enligt mig. Ingefäran tar över och färgar på ett sätt som inte hommus ska färgas på. Kul med kreativitet men inget för mig tyvärr.

    Fredrik 2015-03-13 12:58:50
    Svara
    • Hej Fredrik! Smaken är som baken, själv älskar jag ingefära och tycker personligen inte att det finns några rätt eller fel gällande hummus! Ha det gott.

      2015-03-26 14:34:40
      Svara
    • Hi Hanna,

      How do I translate your blog into english?

      Kind Regards,
      Rebecca.

      Rebecca 2015-01-02 04:03:23
      Svara
      • Hi Rebecca! When I switched blogplatform I also lost the translate function, but the platform I'm bloging on are looking for a resolution to have translate functions on the blogs, so hopefully I'll have it in a near future. Thank you for reading my blog!

        2015-01-03 13:43:19
        Svara
      • Missvisande att den är vegansk också, den innehåller ju honung :/

        Johanna 2014-06-03 12:37:37
        Svara
        • Hej Johanna! Har missat att skriva agave sirap som alternativ, men nu är det ordnat!

          2014-06-03 13:22:19
          Svara
        Visa alla kommentarer

        Tack, din kommentar publiceras när den godkänts av en redaktör.